İNTERNET ETİĞİ KURALLARI

ŞÜKRAN KAYABAY ANAOKULU İNTERNET ETİĞİ KURALLARI

· İnterneti sadece okulla ilgili etkinlikler ve araştırmalar için kullanıyoruz.

· Tam adımız, adresimiz veya telefon numaramız gibi kişisel bilgileri çevrimiçi olarak paylaşmayız.

· Tanımadığımız kişilerden gelen e-postaları veya mesajları açmıyor veya yanıtlamıyoruz.

· Bir öğretmenin veya velinin izni olmadan herhangi bir yazılım indirmiyor veya kurmuyoruz

. · Başkalarının gizliliğine saygı duyuyoruz ve başkalarının resimlerini veya videolarını izinleri olmadan paylaşmıyoruz. · Saldırgan bir dil kullanmıyoruz veya çevrimiçi olumsuz yorumlar yapmıyoruz.

· Herhangi bir yasa dışı veya uygunsuz içeriğe erişmiyor veya paylaşmıyoruz.

· Herhangi bir şüpheli veya uygunsuz davranışı derhal bir öğretmene veya veliye bildiririz.

· İnterneti güvenli ve sorumlu bir şekilde kullanırız ve okulun internet ve teknoloji politikalarına uyarız.

Anaokulu öğrencileri bu internet etiği kurallarına uyarak, güvenli, sorumlu ve etik bir şekilde, başkalarının özel hayatına saygı duyarak ve uygunsuz veya yasa dışı içerik paylaşmayarak, yabancılara veya mesajlara cevap vermeyerek, izinsiz yazılım yüklemeyerek, interneti kullanmayarak interneti güvenli, sorumlu ve etik bir şekilde kullanacaklardır. Saldırgan dil ve okulun internet ve teknoloji politikalarından herhangi birini ihlal etmemek başlıca dikkat ettiğimiz hususlardır.

Rıza BAKIRCI